Over Noozies

Geschreven door: Kirsten_Bijlsma Geplaatst In: nieuws Datum: 2015-09-03 Kliks: 1729 Reacties: 2

Hoe het allemaal begon...Noozies is ontstaan vanuit mijn liefde voor het werken met kinderen en de fascinatie voor hun belevingswereld. Samen met mijn ervaring in de modefotografie vind ik dat een mooie combinatie voor een webshop!De fantasiewereld van kinderen is geweldig en eindeloos. Kinderen hebben maar weinig nodig om zichzelf te vermaken. Geef ze een doos en het is een boot, huis, trein, poppenkast, enz. 

Zelf had ik als kind ook een hele rijke fantasiewereld. Ik weet nog goed dat een vriendje en ik geïnspireerd werden door het verhaal van  ‘De Kleine Kapitein’ en ook een vlot wilden bouwen om zo de wereld over te varen en de grootste avonturen te beleven. Waarom dat niet doorging weet ik helaas niet meer, maar bij elke verhuizing kwam ik het briefje weer tegen.
In de kleuterklas tekenden we wel vaker en waar andere kinderen hun gezin, oma of hun favoriete oom tekende, tekende ik Linda. Ik kende helemaal geen Linda, ze was een verzonnen karakter. Iets wat de juf maar vreemd vond voor een kind van 5. 

De fantasie ben ik nooit kwijtgeraakt en benut ik nu voor ideeën en fotoshoots. Daarbij staat het beleven van avonturen natuurlijk voorop. Kinderen moeten lekker kunnen spelen, ravotten en hun fantasie de vrije loop laten. 


Met dat idee ben ik op zoek gegaan naar merken die bij mijn visie passen over kinderen. Het eerste merk wat mijn hart gestolen heeft, is Catimini. Catimini staat heel dichtbij mijn werkwijze als fotograaf. Zij werken vanuit een concept. Alle thema’s van hun kledingstukken hebben een verhaal. Dit seizoen is er bijvoorbeeld het verhaal van de jongedame die een mooie wandeling in Parijs aan het maken is. Bij de baby’s is het verhaal van de sneeuwpop en het wasbeertje populair. In een volgende blog vertel ik je alles over de verschillende verhalen van Catimini.


Kinderen zijn lekker flexibel en Albababy zorgt ervoor dat kinderen zich in de meest comfortabele kleding goed kunnen bewegen, dit vind ik heel belangrijk voor kinderkleding. Met de grafische ontwerpen en de verschillende kleuren past het helemaal bij de belevingswereld van een kind en is het altijd vrolijk. Het merk staat bekend om zijn capuchons, maar het heeft natuurlijk ook super leuke baggy broeken. Voor Noozies de collectie met een zweempje vintage. Ook Albababy is heel uniek in zijn ontwerp en kleuren.


Jean Bourget is er voor het iets klassiekere kind. In deze wat nettere kleding kan een kind zich nog steeds volledig uitleven. Uiteraard vind je hier ook nog steeds de stoere broekjes en comfortabele truien. Ook deze kleding is zorgvuldig samengesteld. Mooie materialen en ontwerpen zorgt ervoor dat ik Jean Bourget vol trots aan de webshop heb toegevoegd.


BESS is voor de allerkleinsten en lekker zacht! En voor een zacht prijsje. Van mooie basis kleertjes tot complete outfits, je vindt het allemaal bij BESS. BESS staat voor Burp Eat Shit Sleep. Tja, dat is inderdaad wel zo ongeveer het dagritme van een kleine. En natuurlijk schattig zijn. Dat kunnen ze in de kleding van BESS!


Maar ook in de kleding van Absorba kunnen de kleintjes schattig zijn. De typische roze, ecru en blauwe items komen naar voren. Met oog voor detail en stofkeuze heeft het merk mijn aandacht getrokken. Hoewel Absorba ook echt Frans kan zijn, heeft het ook stoere en grafische kleding wat ik goed vind passen bij kinderen.


Bellybutton wordt later in het seizoen aan de collectie toegevoegd en is gewoon mooi! Nagenoeg alle kleding is van biologisch katoen en heeft een hoog draagcomfort. Zodra dit merk in de webshop en showroom komt, vertel ik er alles over.