De merken: Absorba

Geschreven door: Kirsten_Bijlsma Geplaatst In: fashion Datum: 2016-01-20 Kliks: 1000 Reacties: 0

Mooie zachte babykleertjes en comfortabele kinderkleding. Lees er hier meer over!

 

Bij Absorba draait het allemaal om kwaliteit, functionaliteit, comfort en fashion. Het merk bestaat al 65 jaar en in de ontwikkeling van het bedrijf staat het kind altijd voorop. 


Het begon allemaal in 1949. Absorba is begonnen met babykleding. Op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen, gingen de Guitton naar de Verenigde Staten. Daar ontdekten ze de het gebruik van verschillende lagen. Ze voegden een luier stof toe aan de traditionele absorberende laag. Geen irritatie en rode billetjes meer! Tijdens de babyboom een groot succes. Het werd verkocht in blauwe driehoekige dozen, niet te missen!


In 1965 kwam er kinderkleding bij. De ontwerpers worden geïnspireerd door beroemde mode-ontwerpers als Yves Saint Laurent en komen met het safari-jasje voor kinderen. Een directe hit!


Een paar jaar later was Absorba hét merk voor ondergoed.

Bekijk ook het filmpje uit 1974: http://www.ina.fr/video/PUB3212602039


Absorba behoorde eerst tot ‘le Groupe Poron’. In 1991 is het vanwege economische problemen gekocht door Groupe Zannier, specialist in de mode voor kinderen. Hier vallen de merken Catimini en Jean Bourget ook onder.


Tegenwoordig is kenmerkend voor de collectie zijn de zachte kleuren en stoffen in de babylijn en de schattige maar stoere kleding in de  kinderlijn. Hier komen wat hardere en fellere kleuren naar voren, soms met een grafische print.

De babykleding is gemaakt van 100 % organisch katoen,  heerlijk voor de kleintjes die de wereld aan het verkennen zijn.


De (unisex) pyjama’s en rompers zijn erg populair en lenen zich, samen met de mutsjes goed voor een kraamcadeau!


Absorba is een wereldleider in de babykleding, verkocht in ruim 40 landen!


Tags: kinderkleding absorba biologisch katoen zachte kleuren babykleding

Laat een reactie achter